Energioptimering - en rigtig god forretning

personer kigger på en pærer

Er din virksomhed energioptimeret?

Der kan ligge tusindvis af kroner og gemme sig rundt omkring i din virksomhed i form af potentielle besparelser på elregningen.

Med et besøg fra Blue Install er du allerede godt på vej til at spare, da vi er eksperter i at energioptimere din virksomhed. Vi nøjes nemlig ikke med at lave et energitjek og en efterfølgende rapport. Blue Installs installatører varetager hele processen og implementerer de nødvendige løsninger, så du får en gennemført løsning, der kommer til at spare dig for penge fra dag ét.

Vi gennemfører hvert år energioptimeringer for virksomheder i hele landet, og resultatet er ofte, at der ligger en overraskende stor, potentiel besparelse, når først vi har lokaliseret virksomhedens ”energityve”, der typisk er utidssvarende installationer eller energikilder.

Det kan du læse meget mere om her, hvor vi viser dig en række cases om energioptimering i virksomheder.

Hvordan fungerer energioptimering?

Kort fortalt handler energioptimering om at finde ud af, hvor I virksomheden, man kan spare på energien ved at skifte til nye installationer eller energikilder. Blue Installs rådgivende installatør kan beregne, hvor man kan foretage en energioptimering af installationen, så den er mere energibesparende. Herefter kan Blue Installs installatører gå i gang med selve arbejdet med at få de konkrete løsninger på plads.

Typisk kigger vi på følgende områder:

1. Belysning

Blue Install vil i forbindelse med energioptimering kigge på jeres belysning for at vurdere flere forskellige ting. Belysning har stor betydning for energiforbrug og driftsomkostninger, så her er altså en oplagt mulighed for at spare meget med få justeringer på fx lysstyrke eller bevægelsessensorer. Også LED-teknologi kan spare din virksomhed for en del på elregningen og er en investering, der hurtigt kan tjene sig hjem igen.

bygning med indvendigt lys

2. Intelligent styring

Med intelligente installationer, som styrer lys, varme, ventilation og afskærming kommer din virksomhed hurtigt til at spare på elregningen. Installationerne kan programmeres til at tilpasse sig forskellige forhold – og fjernstyres via controllere og apps, så du selv kan gå ind og justere, selv om du ikke er til stede.

Styring af hus på mobil

3. Energikilde

Ofte er spørgsmålet i forbindelse med energioptimering om din virksomhed får sin strøm fra det rette sted. Oliefyr og elvarme kan ofte erstattes med jordvarme, varmepumper og solceller, der kan sænke elregningen markant fra dag ét. Med solceller kan man endda blive selvforsynende på energi, så der er mange muligheder for at finde alternative energikilder.

mark med solceller

4. Ventilation

Ventilation er en nødvendighed i næsten alle virksomheder. Men spørgsmålet er ofte, om det er den optimale ventilationsløsning, der kører på kontoret, lageret eller fabrikshallen. Energioptimering vil finde alternative løsninger, som kan nedbringe energiforbruget og samtidig skabe et bedre indeklima.

ventilation på tag

Typiske tiltag i forhold til energioptimering er fx udskiftning af lys til LED, automatiseret lysstyring samt installation af varmepumper og solcelleanlæg.

Sådan kommer du igennem tilskudsjunglen

Som virksomhed kan man ansøge om at få tilskud til energioptimering. Man ansøger hos sit lokale energiselskab, som i princippet kvitterer kontant, når ansøgningen er godkendt. Fremgangsmåderne kan dog variere fra energiselskab til energiselskab, så der findes som sådan ikke én korrekt måde at ansøge på.

Blueinstall rådgiver om tilskud til energioptimering

Tilskuddets størrelse er projektafhængig og varierer i størrelse afhængig af energibesparelsen.

Typisk udbetales 10.000 til 500.000 kr. i tilskud pr. projekt

For at komme sikkert gennem tilskudsjunglen – og for at være sikker på, at man får det optimale tilskud – bør du alliere dig med en rådgivende elinstallatør.

Din Blue Install-installatør har stor erfaring med tilskud fra Energistyrelsen, så du kan trygt stole på ham, når du skal have udført energioptimering i din virksomhed. Han kender reglerne hos de forskellige energiselskaber og hjælper dig igennem ansøgningsfasen.

Cases: Se eksempler på energioptimering

Blue Install har gennemført en lang række energioptimeringer for kunder i hele landet. Vi har udvalgt en række sager, hvor virksomheder har opnået store besparelser samt andre fordele som bedre indeklima, bedre medarbejdertrivsel og et bedre miljøregnskab.

Se eksempler på case-stories her:

Så nemt sparede bilforhandleren 70.000 kr. årligt

På baggrund af investeringerne i energioptimering er der nu energioptimeret på alt fra belysning til ventilation.

Læs mere om energioptimering hos Caripo Biler

GMR Maskiner fik skåret 30% af elregningen

Efter et besøg fra Blue Install blev strømforbruget sænket markant i produktionshallerne.

Læs mere om energioptimering hos GMR Maskiner

Fri BikeShop fik bedre indeklima og besparelser

Investeringen i en varmepumpe gav bedre opvarmning og tjener sig hjem på kun tre år.

Læs mere om energioptimering hos Fri BikeShop

Tæppeforretning sparede 18.000 kr. om året

Nye energivenlige LED-loftslamper gav Garant-butikken i Hørsholm en årlig besparelse på 18.000 kr.

Læs mere om energioptimering hos Garant i Hørsholm