Tilskud til varmepumper

varmepumpe

Skift fyret ud og få tilskud

Energiforbedringer vedrørende din boligs varmeforsyning udløser tilskud. Og hvis du har et oliefyr, gasfyr, biomassefyr eller bruger elvarme, så kan du med fordel skifte denne varmekilde ud med et grønnere og mere effektivt alternativ. Det sænker både din varmeregning og mindsker din CO2 udledning. Udskiftning af din varmekilde er et af de steder, hvor konverteringen virkelig kan mærkes. Faktisk kan du spare helt op til 60% på din varmeregning ved at skifte fra oliefyr til en varmepumpe.

Høst dit grønne guld nu

Nu er et godt tidspunkt at kaste sig ud i energirenoveringer, hvis du gerne vil gøre noget godt for klimaet. For her og nu kan du altså få en hjælpende hånd i form af økonomisk støtte fra Energistyrelsen, som gør de energioptimeringerne mere overkommelige. Over tid betaler besparelserne dog investeringen hjem igen. Kombination af både at kunne spare penge og gøre noget godt for klimaet, kalder vi Grønt Guld

Energitilskuddet gælder ved konvertering til enten en luft til vand varmepumper eller jordvarme. Det kræver dog, at du bor uden for et fjernvarmeområde. Du kan derfor IKKE få tilskud til varmepumpe, hvis din bolig har beliggenhed i et fjernvarmeområde. Bemærk, at du ikke kan få tilskud til luft til luft varmepumper.

Så meget kan du få i tilskud, når du skifter til en varmepumpe

Størrelsen på energitilskuddet afhænger af størrelsen på dit hus og varmepumpens anmærkning. Varmepumper med den højeste anmærkning, A+++, udløser mest i tilskud, mens varmepumper med A+ ikke udløser tilskud overhovedet.

Eksempler på de nye satser i et 140 m2 hus:

  • A+++ varmepumpe: 19.000 kr.
  • A++ varmepumpe 14.000 kr.

Husk! Tilskud til varmepumpe er IKKE omfattet reglerne om energimærke. Det vil sige, at du godt kan få tilskud til en varmepumpe selvom din bolig er af bedre energimærke end E, F og G. 

Andre energitilskud

Tilskudsordningen gælder ikke kun varmepumper. Du kan også få tilskud til at forbedre dit indeklima. Du kan både få tilskud til etablering af ventilationsanlæg med varmegenvinding eller til energiforbedringer vedrørende bygningens klimaskærm. 

Læs mere om energitilskud.

Kontakt din nærmeste installatør og hør meget mere om både tilskud og varmepumper

Find din lokale VVS Mester

Find din lokale installatør