Tilskud til ventilationsanlæg

Frem til 2026 har du mulighed for at få tilskud til energiforbedringer af din helårsbolig. Herunder kan du bl.a. få tilskud til at få installeret et ventilationsanlæg, hvis du ikke har et i forvejen eller har et et uden varmegenvinding. For at kunne søge tilskuddet, skal din bolig være energimærke E, F eller G. De nye regler om energimærke skal sikre, at tilskuddet støtter forbedringer af de boliger, der trænger mest. Hvis ikke du har et gyldigt energimærke, kan du også søge om tilskud til at få det udarbejdet.

Tilskudspuljen er i 2021 på 675 mio. kr. og der åbnes for ansøgninger i første kvartal. OBS! Næste ansøgning kommer til september og er den sidste tilskudsrunde i 2021! Tilskuddene gives efter først til mølle princippet. Søg derfor i god tid. Energistyrelsen tilfører nye midler til tilskudspuljen hvert år frem til 2026.

Hvorfor få installeret et ventilationsanlæg?

Der er adskillige fordele ved at få installeret et ventilationsanlæg. Det bevirker både til øget komfort, bedre varmeøkonomi og er til gavn for miljøet.

Sundt indeklima

Et ventilationsanlæg giver et godt og sundt indeklima for dig og din familie ved hele tiden at forsyne dit hjem med frisk luft. Det reducerer også partikler, allergener og fugt i luften. Et ventilationsanlæg er derfor også med til at forebygge eventuelle fugtpåvirkninger i bygningen, der på sigt kan føre til skader og forringe huset.

Mindre energiforbrug

Med et ventilationsanlæg har du også udsigt til en lavere varmeregning. Det er nemlig i stand til at udnytte varmen i dit hjem, da varmen fra luften, der suges ud, overføres til den friske luft, der blæses ind. Det resulterer i et minimalt varmespild, hvilket er til fordel for din varmeregning, da du ikke skal bruge energi på at genopvarme din bolig efter udluftning. Det er også til gavn for miljøet, da et reduceret energiforbrug er lig med reduceret CO2 udledning.

Tilskudssatser for etablering af ventilationsanlæg

Størrelsen på tilskuddet afhænger af husets størrelse. 

Beboelsesareal Tilskud (kr.)
Under 100 17.000
101-150 19.000
151-200 23.000
201-250 26.000
Over 250 28.000

Andre muligheder for tilskud

Der er en række andre forskellige energiforbedringer, du kan få tilskud til. Det gælder forbedringer af din boligs klimaskærm, herunder isolering, udskiftning af vinduer. Du kan også få tilskud til konvertering til varmepumpe.

Hvad med håndværkerfradraget?

Det er ikke muligt at kombinere energitilskud med håndværkerfradraget på samme projekt. Til gengæld er der frit spil i forhold til at bruge energitilskud på ét projekt og håndværkerfradraget på et andet. Læs mere om håndværkerfradraget.

Find din nærmeste installatør der kan installere det for dig

Find din lokale VVS Mester

Find din lokale installatør