Jordvarme - sikrer besparelser på varmeregningen

Med jordvarme kan du halvere varmeregningen med vedvarende energi. Beregninger viser, at det sagtens kunne betale sig at udskifte et velfungerende og forholdsvis nyt oliefyr med jordvarme.

rør til jordvarme

Et jordvarmeanlæg drager fordel af varmen i jorden og har vist sig, at kunne producere omkring tre gange så meget energi, som det forbruger. Et jordvarmeanlæg indeholder, lidt forenklet, en varmepumpe og en jordslange, som udnytter solens varme i jorden.

Slangen graves ned i jorden, og jo længere slangen er, desto mere varme og energi kan du udvinde af jorden.

Jordvarme er en kontinuerlig og miljøvenlig energiressource, også selvom der skal anvendes en lille mængde strøm til at drive selve jordvarmeanlægget, som omdanner jordens varme til energi. For hver én kilowatt elektricitet du bruger i strøm, modtager du ofte 3-3 ½ kilowatt varme igen.

mand og rør til jordvarme

Mikael Hansen Søbye er i gang med at leve op til det han selv anbefaler til sine kunder, når han nu har fået installeret et jordvarmeanlæg i sin ejendom i Vejen. Som autoriseret elinstallatør med eget firma er han udemærket klar over, hvad der skal til for at formindske energiforbruget i huset samtidig med, at de som husstand udleder mindre mængder af CO2.

Det var en afgørelse om at pensionere boligens oliefyr, som stod for et årligt forbrug på 25.000 kroner i olie-indkøb, der til sidst ledte Mikael til at investere ca. 125.000 kr. i jordvarmeanlægget og med et offentligt bidrag for at afmontere fyret på 25.000 kr. tilbagebetalingstiden på ca. 5 år.

Læs mere om Mikaels erfaringer med jordvarmeanlæg

Interesseret i at høre hvordan du kan spare penge med jordvarme? Book et møde herunder.

Ja tak, jeg vil gerne ringes op

God rådgivning er afgørende for, at du kan træffe de rigtige beslutninger. Har du brug for gode råd, eller vil du gerne diskutere dine muligheder, tilbyder vi at ringe dig op for en uforpligtende samtale.

Mine oplysninger: