Solceller - giver overskud på energikontoen

hus med solceller på

Prisen på strøm er stigende, og det gør solceller interessante for boligejere. Tilbagebetalingstiden er nu på omkring 10-14 år, og solcelleanlæg har en minimum levetid på 25 år. Med et sydvendt tag er der derfor en optimal rentabilitet for investering i solceller.

Et anlæg, som er tilsluttet el-nettet, kan dække hele eller dele af dit strømforbrug og sikre dig store besparelser på energiregningen. Da afregningen mellem dig og energiforsyningen sker som netto-afregning, sparer du også afgifterne på den el, dit anlæg skaffer.

Når solen er fremme, uanset årstid, producerer cellerne strøm. Der produceres jævnstrøm, som omdannes til 230 volt vekselstrøm. Din normale elmåler skiftes ud med en reversibel elmåler, som kan aftage overskuds-el fra anlægget og sende det ud på elnettet.

Så når elproduktionen i anlægget er større end husets forbrug, sendes det ud på elnettet – man kan sige at måleren løber baglæns. Når året er gået, betaler du kun for de kilowatt-timer som har oversteget din produktion.

Kan det blive nemmere?

Vil du vide mere? Book et uforpligtende møde med en professionel installatør herunder:

Ja tak, jeg vil gerne ringes op

God rådgivning er afgørende for, at du kan træffe de rigtige beslutninger. Har du brug for gode råd, eller vil du gerne diskutere dine muligheder, tilbyder vi at ringe dig op for en uforpligtende samtale.

Mine oplysninger: