IHC styring og intelligente installationer hos svineavler

mand med gris

Der lå tusindvis af kroner og gemte sig ude i stalden.

Der lå tusindvis af kroner og gemte sig ude i stalden. Dem fandt Blue Installs rådgivende installatør. Dermed er Nordens mest moderne svinestald blevet endnu mere moderne. Blue Install har stået for IHC-styring, LED-belysning, fibernet over alle staldbygninger, videoovervågning og varmepumper. Det har givet en markant energibesparelse på over 50.000 kr. årligt.


Svineproducent Esben Graffs svinebrug ligger i Håstrup i nærheden af Fredericia, og her kan man opleve en imponerende automatisering af driften. Stalden har fuldautomatisk foderanlæg, individuel varmestyring af staldsektioner og overbrusningsanlæg til reduktion af stød og nedkøling.

Alt foder bliver blæst ind til hver gris, så den får lige nøjagtig det, den har brug for. Grise sviner, men det er der også råd for, da Esben Graff har energioptimering af gyllebehandling. Ammoniakken trækkes ud af gyllen, og lugten reduceres med 70 %.

Esben Graffs moderne svinestald er i dag et flot eksempel på, hvordan man ved hjælpe af teknologi kan skabe effektiv produktion, men samtidig gøre en forskel i forhold til trivsel for både dyr og mennesker

Grønlundgårds resultater:

*Det kan kræve en betydelig investering at opnå de oplyste besparelser. Eksemplet er konkret, men indeholder tilnærmede værdier. Nærmere oplysninger og de konkrete beregninger kan fås ved Blue Install.