Solceller giver elregningen baghjul hos bilforhandler

Når man som Toyota i Løgstør bruger 60.000 kwh om året, er der masser af penge i at tænke i nye energibaner. Det var netop det, indehaver Per Hannesbo gjorde, da han i januar besluttede at dekorere det sydvendte tag med et 17 kwp solcelleanlæg.

”Det startede oprindeligt med, at vi ønskede at udskifte taget, da det ikke så pænt ud længere. Vi indhentede derfor tilbud fra en tømrer, men det viste sig at være en halvdyr affære, da tagudskiftningen egentlig mest var for syns skyld.

Men så en dag spurgte vores Blue Install-installatør Mads Andersen fra Midtfjord El, hvorfor vi ikke valgte at sætte solceller op på taget. Vores tag vender perfekt og har sol næsten hele dagen, så forholdene er optimale. Mads Andersen kom derfor med et tilbud på et solcelleanlæg, som vi ikke kunne sige nej til. Vi kunne slå to fluer med et smæk ved at dekorere det gamle tag med solceller og samtidig få en ny strømkilde. Og så prisen også rigtig god.” fortæller Per Hannesbo.

Og som sagt så gjort. I januar gik Blue Install-installatør Mads Andersen i gang med at montere solceller på hele tagfladen.

”Vi har regnet lidt på det og ved at dække hele tagfladen med solceller, vil anlægget kunne producere 15.000 kwh om året og dermed betale for 1⁄4 af det samlede strøm- forbrug.” fortæller Mads Andersen, der stod for beregning og dimensionering af solcelleanlægget. Mads Andersens beregninger viser, at solcelleanlægget har tjent sig selv hjem om ca. otte år.

I januar gik Blue Install-installatør Mads Andersen i gang med at montere solceller på hele tagfladen, og i dag er Toyota i Løgstør en grøn og bæredygtig virksomhed.

Har du grønt guld i kælderen?

Ja tak til Grønt Guld

Få et uforpligtende tilbud