Tilskud & fradrag

Husk at undersøge, om du kan få tilskud eller fradrag, når du energirenoverer din bolig. 

Energitilskud

Til og med 2026 kan du som boligejer få økonomisk tilskud til at gøre din bolig mere klimavenlig. Det er energistyrelsen, der står bag tilskudsordningen, og den skal gøre det mere overkommeligt for dig som husejer at at energirenovere din helårsbolig. Energirenovering går i al sin enkelthed ud på at mindske CO2 udledning og desuden at sænke din el- og varmeregning. Derfor gives tilskuddene til en række udvalgte projekter, som enten resulterer i energibesparelser, energieffektivisering eller reducerer anvendelsen af fossile brændstoffer. Det er bl.a. isolering, vinduer, varmepumper og ventilationsanlæg med varmegenvinding, som du kan søge om tilskud til. Hvor meget du kan få i tilskud afhænger af i høj grad af, hvor meget energi du sparer, hvis du gennemfører udskiftningen.

Lige nu er puljen for energitilskud opbrugt, men der åbner en ny i 1. kvartal 2022. Der er dog rift om tilskuddene, så det gælder om at være hurtig, hvis man vil have del af de eftertragtede tilskudskroner. 

Boligjobordningen

Håndværkerfradraget er en del af det, der kaldes boligjobordningen. Det dækker over en række håndværksmæssige ydelser, som du kan få fradrag for som husejer. Fradraget gælder udelukkende arbejdslønnen for det, du får udført og dermed ikke materialer. Fradraget skal du oplyse i TastSelv på Skats hjemmeside. Håndværkerfradraget blev langt større i 2021 end tidligere, og ligesom energitilskuddet gives håndværkerfradraget især til energiforbedringer, klimasikring og andre ting som eksempelvis udskiftning af vinduer. Foruden fradraget til arbejdslønnen for håndværksydelser, kan du også få fradrag til en række serviceydelser. Det kan eksempelvis være rengøring, børnepasning eller havearbejde.