Med jordvarme og varmepumper kan varmeregningen halveres

rør til jordvarme

Når solen varmer din have op, dannes der en masse varme, som med fordel kan ledes ind i din bolig via en jordvarmeslange. Og så er der penge at spare via Boligjobordningen!

Opvarmning af brugsvand og opvarmning af boligen er almindeligvis noget, som foregår via enten fjernvarme eller via et oliefyr eller fastbrændselsfyr. Det betyder store energiudgifter og besvær med at fylde fyrene. Også udgifter i forbindelse med skorstene og vedligeholdelse af fyrene er noget, der skal tages højde for år efter år.

Så står du i en situation, hvor du skal overveje udskiftning af fyr, er jordvarme et godt og miljøvenligt alternativ, som i sidste ende kan spare dig for mange penge. Samtidig er det også med til at øge værdien af din bolig, når du en dag skal sælge igen. Et jordvarmeanlæg tjener sig typisk ind efter 10 år. Boligjobordningen gør det endnu nemmere, da du faktisk kan trække op til 25.000 kr. fra på arbejdstimerne.

Minimal vedligeholdelse
Med jordvarme kan du nemt ende med at halvere din varmeregning i forhold til et fyr ved at installere jordvarme og tilhørende varmepumper. Samtidig bliver hverdagen også nemmere, da et jordvarmeanlæg passer sig selv og kræver minimal vedligeholdelse.

Bruger du jordvarme til opvarmningen af din bolig, vil det samlede CO2-udslip desuden være ca. 50-75 procent lavere end ved almindelige opvarmningsformer.

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal have jordvarme?

  • Din bolig skal være velisoleret (hulmursisolering og mindst 250 mm isolering i loftet)
  • Få tjekket, om du skal have lavet en energirenovering
  • Du skal tjekke, om dine radiatorer er store nok, da vandtemperaturen ved jordvarme er en anelse lavere
  • Jordvarmeslanger graves ned i haven, så arealet må ikke ligge i skygge eller bebygges

Kontakt din lokale rådgivende installatør, og kom godt i gang med planlægningen allerede nu. Vil du vide mere om, hvad du kan bruge Boligjobordningen til, så klik her.

Få også fradrag til:

solceller og solen skinner

Installation af solceller

Læs mere
rør til jordvarme

Installation af jordvarme

Læs mere
radon skilt

Installation af radonudsugning

Læs mere
indbrudstyv

Installation af tyverialarm

Læs mere
kat

Installation af varmepumpe

Læs mere

Find din lokale Blue Install installatør her, og lad ham rådgive dig ift. jordvarme:

danmarks kort med placering

Find din lokale installatør