Energitilskud

Hvad kan du få tilskud til?

Der er tre områder, som du kan få tilskud til: husets klimaskærm, varmeforsyningen og bygningens drift.

Folketinget har netop vedtaget nye ændringer til tilskudspuljen. Hvis du skal have tilskud til husets klimaskærm eller bygningens drift, skal din bolig være energimærke E, F eller G. Denne nye ændring skal sikre, at tilskuddet støtter forbedringer af de boliger, der trænger mest.

Tilskud til varmeforsyning (varmepumper) er ikke omfattet af den nye ændring omkring energimærke. Der kan altid søges tilskud til varmepumper. Dog skal du være opmærksom på, at du kun kan søge tilskud til en varmepumpe, hvis du bor uden for et fjernvarmeområde.

Du kan også søge om tilskud til at få dit hus energimærket, hvis det skal bruges i forbindelse med ansøgning til energitilskud. Nogle af tiltagene kræver nemlig, at der fremlægges et gyldigt energimærke.

Søg energitilskuddet hos Energistyrelsen

I den tidligere tilskudsordning var det din installatør, der skulle søge tilskud på dine vegne. Men nu skal du selv søge det hos Energistyrelsen, som forvalter tilskudspuljen. Ansøgningen udfyldes og indsendes digitalt på en ansøgningsblanket på energistyrelsens hjemmeside, hvor du skal logge ind for at komme ind på portalen. 

Tilskuddet skal søges før, du går igang med dit projekt. Når først du har købt materialer eller har skrevet under på en aftale, er det for sent at søge tilskuddet. Med andre ord, må du ikke lave en bindende aftale, før du har fået besked om tilskud fra Energistyrelsen.

Se ny videoguide til ansøgning og udbetaling af tilskud her

Se hvor meget du kan få i tilskud

Energistyrelsens beregner kan give dig et ikke-bindende overslag på dine tilskudsmuligheder samt et estimat på, hvor meget du vil kunne spare årligt på forbruget. Det eneste du skal gøre er at indtaste din adresse. Resultaterne bør dog ses som værende vejledende.

Find din lokale VVS Mester

Find din lokale installatør