Installation af ladestandere til elbiler

Hos Blue Install kan du få installeret ladestander til din elbil

Der er ikke længere tvivl om, at elbiler er kommet for at blive. Det stiller nye krav til vores elinstallationer, fordi bilerne skal kunne lades op, når de holder stille. Blue Install hjælper med at finde den helt rigtige ladestander til dit behov. Læs mere om ladestandere her.

Ladestationer til private og erhverv

En ladestander til hjemmet er enormt praktisk, og giver dig friheden til at oplade elbilen, lige når det passer dig. Og for virksomheder og erhvervsdrivende kan ladestandere også være en god idé, så man kan tilbyde kunder og ansatte en opladning lige uden for døren. Måske er du endda ved at skifte virksomhedens fossildrevne vognpark ud med et grønnere alternativ?

Opladning af elbiler skal være nemt, effektivt og sikkert.

Det vigtigste ved en ladestander til elbilen, er selvfølgelig sikkerheden. Det kræver en professionel installatør at rådgive og installere om den rigtige løsning – ellers kan konsekvenserne være alvorlige. Men det er også vigtigt, at du får en lader, der effektivt kan lade elbilen lige der, hvor du har brug for det. Hvis du fx ved, at du kun holder et sted i ca. tre timer ad gangen, så skal det tages med i overvejelserne.

Hvilken ladestander skal du vælge?

Når du skal have installeret en ladestander ved din bolig eller virksomhed, skal der træffes en del beslutninger først. Det drejer sig fx om:

  • Hvilken type lader skal du bruge?
  • Hvor hurtigt skal der lades?
  • Skal ladestanderen monteres som stolpe eller på væggen?
  • Skal laderen have et fast kabel eller et åbent stik?
  • Er der brug for adgangskontrol ved laderen?

Hvordan monteres og installeres ladestanderen?

Installationen kan udføres på forskellige måder. Eksempelvis kan ladestanderen monteres udenfor på husets mur, indenfor på en garagevæg eller på en dedikeret stolpe. Monteres den på mur eller væg, er det dog et krav, at væggen er brandsikker.

Elinstallationen til opladeren

Hybrid- og elbiler har et relativt stort batteri, som kan tage adskillige timer at lade op. Det er dine almindelige stikkontakter ikke egnede til at levere, selvom nogle elbiler leveres med en lader, der passer i dem. Denne oplader skal betragtes som en nødlader og kaldes til tider for en “mormor-lader”. 

Opladning af elbilen via de almindelige stikkontakter bør man være påpasselig med, da det kan resultere i forhøjede temperaturer i elinstallationen, som potentielt kan ødelægge stikkontakt, ledninger og i værste tilfælde bryde i brand.

For at din elbil kan oplades sikkert, skal der installeres en særlig stikkontakt, som er beregnet til længerevarende høj belastning. Dertil skal der eventuelt installeres en særlig sikringsgruppe, som kan holde til belastningen. Denne sikringsgruppe skal desuden have sin egen fejlstrømsafbryder (RCD). Hvor langt ladestanderen kommer til at stå fra eltavlen har også betydning for installationen, men det vil din lokale installatør sørge for at have med i overvejelserne. Sidst men ikke mindst skal du sammen med din udvalgte installatør sikre dig, at elbilens ladekabel er langt nok til at nå fra elbilen til stikkontakten, der benyttes. Der må nemlig ikke anvendes forlængerledninger til opladning af elbiler.

Elinstallationer af denne type skal foretages af en autoriseret elinstallatør. Og det er din lokale Blue Install installatør.

Kontakt din nærmeste installatør for professionel rådgivning, montering og installation

Hos Blue Install finder du kompetente elinstallatører i hele landet. Så hvis du har spørgsmål, eller skal have installeret en ladestander, skal du bare finde din nærmeste og overlade installationen til ham.

Find din nærmeste installatør

Bliv klogere på ladestandere her

Du kan altid tage fat i din nærmeste installatør, hvis du har spørgsmål. Og det gælder uanset om du henvender dig som privatperson eller på vegne af en virksomhed.

Vil du vide mere om ladestandere? Så kan du læse mere herunder.

Ladestandere til erhverv

Læs mere

Ladestandere til private

Læs mere