Ud med elradiatoren - ind med varmepumpen

På Søndervasevej i Blåvand har Boe Lundgård i forbindelse med en større renovering af sit sommerhus udskiftet elradiatorerne med en varmepumpe fra Blue Install.

varmepumpe på sommerhus

"I forbindelse med renovering i februar måned af sommerhuset oplevede jeg, at den nye varmepumpe gav et bedre indeklima og en hurtigere opvarmning end tidligere. Jeg kunne konstatere, at varmepumpen ved 15-17 grader kun brugte mellem 4 og 7 kilowatt på de kolde vinterdage, hvor jeg arbejdede i sommerhuset. Så jeg er meget glad for den nye varmpepumpe", siger Boe Lundgård.

Efter råd fra sin lokale installatør valgte han at investere i en luft/luft varmepumpe. Denne type varmepumpe har en COP-værdi på hele 5,4, hvilket betyder at varmepumpen kan yde varme til en værdi på op til 5,4 kilowatt for hver 1 kilowatt anlægget forbruger. Energi, der hentes ud af luften.

"Jeg valgte at skifte til en varmepumpe, fordi det var oplagt at komme af med de gamle elradiatorer og for at opnå en bedre ventilering af sommerhuset. Så har det nok også spillet ind, at der tales og skrives så meget om vedvarende energi for tiden", forklarer Boe Lundgård.

Sommerhuset har været lejet ud gennem 25 år, og et par tyske lejere har lejet sig ind et par uger hvert år i alle 25 år.

"De kom her for et par uger siden, og da de så anlægget blev, de meget begejstrede. Desuden er min kone og jeg meget imponerede over, hvor støjsvagt anlægget er. Den sidder på soveværelsesvæggen udenfor på muren, men vi kan overhovedet ikke høre den, når den arbejder", fortæller Boe Lundgård.

Kontakt din lokale Blue Install-installatør her

Har du grønt guld i kælderen?

Ja tak til Grønt Guld

Få et uforpligtende tilbud