Ellen og Sten bruger håndværkerfradraget til at halvere varmeudgiften

blue install installatør med kunde

På et nedlagt landbrug i Væggerløse på Falster bor Ellen Marie og Sten Olesen. De har brugt håndværkerfradraget som økonomisk tilskud til at halvere deres varmeudgift.

Ellen og Stens gamle og dyre oliefyr er udskiftet med en ny og energibesparende luft/vand varmepumpe. Samtidig med at de har fået installeret solceller på taget. I første omgang betyder det en halvering af varmeudgiften. På sigt vil de være fuldstændig selvforsynende.

Håndværkerfradraget har givet Ellen og Sten en bedre økonomi på projektet. De har nemlig kunnet trække op til 12.000 kr. (Obs: 25.000 kr i 2021) af deres lokale rådgivende installatørs arbejdsløn fra i skat per person i husstanden.

Selve demonteringen af det gamle oliefyr og opsætningen af det nye kunne klares på 1 ½ dag. Varmepumpen er en 12 kW T-CAP luft/vand Panasonic varmepumpe. Takket være en fabriksmonteret rørføring, opnår man en dobbelt så hurtig installationstid. Rørforbindelserne er intelligent placeret i bunden af enheden, hvilket forenkler installationen yderligere. All in One varmepumpen er en pladsbesparende løsning, perfekt til at installere flere steder i boligen. Varmepumpen har tjent sig selv hjem på 5-6 år.

Solcelleanlægget – et Fronius Hybrid solcelleanlæg – er monteret stiksyd, så Ellen og Sten opnår den bedste udnyttelse af solen. Det tog kun to dage at montere. I det næste halve år vil et såkaldt Fronius Smart Meter optimere gårdens energiforbrug ved at omdirigere strømmen til der, hvor den bedst kan bruges. Energimåleren vil også kunne give den lokale installatør et klart svar på den helt tigtige batteripakke, så Ellen og Sten kan lagre energien og blive selvforsynende.

Omkring 250.000 danske husejere har et forurenende oliefyr, der kører på højtryk. Men mange er ikke klar over, at de kan opnå en årlig besparelse på op til 17.000 kroner ved at få installeret en varmepumpe.

Lad os hjælpe dig med at sænke din varmeregning.

Find din lokale Blue Install-installatør her

Har du grønt guld i kælderen?

Ja tak til Grønt Guld

Få et uforpligtende tilbud