John bruger håndværkerfradraget til at reducere varmeudgiften med 40 %

Håndværkerfradraget har givet John et økonomisk tilskud til en ny varmepumpe

talende mand i stue

I et parcelhus på Møn bor John. Han er en glad mand. Med en ny og energisparende 9 kW luft-vand varmepumpe fra Panasonic og håndværkerfradraget i hånden har John reduceret sine varmeudgifter med over 40 %.

Parcelhuset er bygget i 1990 og er på 155 m2. John har tidligere brugt elpatroner til opvarmning, men ikke længere. Nu er den dyre opvarmning udskiftet med en energibesparende luft/vand varmepumpe fra Panasonic.

Håndværkerfradraget har givet John et økonomisk tilskud til projektet. Han har nemlig kunnet trække op til 12.000 kr. (Obs: 25.000 kr i 2021) af sin lokale rådgivende installatørs arbejdsløn fra i skat per person i husstanden. Derudover har John fået en håndsrækning fra Energistyrelsens energipulje. En pulje penge, Johns lokale installatør har hjulpet ham med at søge.

blue install installatør med kunde

Som mange andre overvejede John nøje, hvad han selv kunne gøre for at minimere sine energiudgifter. Derfor tog han fat i sin lokale installatør. Sammen gennemgik de hele huset. Isolering, gulvvarme, vinduer, kvadratmeter, forbrug, nuværende opvarmning osv. Disse data blev herefter sendt til Panasonic, som hjalp med at beregne og vælge den rette løsning; i det her tilfælde en 9 kW luft/vand varmepumpe til boligen.

Undervejs havde John selvfølgelig en masse spørgsmål, og her trak Johns lokale installatør både på viden og beregninger fra Panasonic og rådgivning fra baglandet i Solar. For John betød det tryghed og ro i maven fra første møde. Selve opsætningen af den nye varmepumpe kunne klares af to mand på 1 ½ dag.

Har du grønt guld i kælderen?

Ja tak til Grønt Guld

Få et uforpligtende tilbud