Tyverialarm - Få trygge rammer i hjemmet

Danmark er et af de lande i Europa, der har allerflest indbrud i private hjem pr. indbygger. Derfor kan det være en rigtig god idé at sikre sit hjem. Generelt handler det om at gøre det så besværligt for en indbrudstyv som overhovedet muligt at lave indbrud for på den måde at mindske sandsynligheden for, at han vælger dit hjem. Hvis du i dag ingen sikring har i dit hjem, er tyverialarmer er et godt sted at starte. Inden du kaster dig ud i at købe en alarm, bør du dog overveje, hvilken type du har brug for.

Tyverialarm med abonnement

Tyverialarmer med abonnement er forbundet med kontrolcentraler, der sidder klar til at reagere i tilfælde af indbrud døgnet rundt. Afhængig af hvilket abonnement du vælger, har du mulighed for at få sendt en SMS eller modtage et telefonopkald i tilfælde af indbrud. Det er også muligt at få vagtcentralen til at sende en af deres alarmpatruljer ud til dit hjem, for at se om indbrudstyven stadig skulle være der.

Tyverialarm uden abonnement

Tyverialarmer uden abonnement kaldes også for GSM alarmer. GSM står for “Global System for Mobile Communications” og betyder i bund og grund, at den er koblet på mobilnetværket. Disse alarmer er ikke tilsluttet en vagtcentral men har i stedet et indbygget simkort. Det gør, at alarmen vil sende dig en SMS ved indbrud. Herefter skal du selv tage stilling til, hvad der skal ske, da der ikke vil blive sendt en vagt ud for at se til dit hjem.

Hvad består et alarmsystem af?

Uanset om du vælger en alarm med eller uden abonnement, består et alarmsystem som regel af en central, et kontrolpanel, en bevægelsessensor og en dørkontakt.

Kontrolpanelet er selve tastaturet, som du bruger til at slå alarmen til eller fra med. Det monteres indenfor ved siden af din hoveddør, så det nemt kan til- og frakobles uden at alarmen går i gang. Bevægelsessensorerne monteres rundt omkring i huset, og er dem der aktiverer alarmsystemet, når de opfanger bevægelse. Dørkontakter monteres på husets døre og vinduer og starter alarmen, hvis de registrerer, at døren eller vinduet åbnes mens alarmen er tilkoblet.

Hvor mange sensorer skal du have?

Når du køber en tyverialarm er det vigtigt at vælge et alarmsystem der passer til dit hus. Hvilket system du bør vælge, kommer naturligvis an på hvor stort et hus du har, og hvor mange rum der er. Generelt kan man sige, du bør have en sensor i alle de rum, som en indbrudstyv kan finde på at bruge som indgang og som indeholder tyvetækkelige varer .
Samtidig kan du også få tilkoblet røg- og vandskadealarmer, der giver dig en melding, hvis der er noget galt. Disse kan også styres og monitoreres mobilt, så du kan føle dig sikker på, at alt er, som det skal være, selv når du er på ferie eller på arbejde.

Trådløs tyverialarm fra Ajax

Blue Install tilbyder bl.a. en helt ny generation af trådløse alarmer fra Ajax. Med systemet får du en brugervenlig og smukt designet løsning (serien fås i hvid eller sort), som passer på dit hjem og samtidig er tilgængelig uanset hvor du er henne, da alarmerne kan styres via en app på din smartphone eller tablet.

Med Ajax Security-hubbens trådløse teknologi kan du enkelt og sikkert overvåge de trådløse enheder fra en afstand på helt op til 2.000 meter (fri sigt) fra Security-hubben.

Alarmsystemet vil sende alarmer direkte til din smartphone og/eller til en kontrolcentral (tilkøbsydelse). Det minimalistiske design er desuden så diskret, at det passer ind i ethvert hjem.

Ajax tilbyder en komplet pakke med tyverialarm, videoovervågning, røgalarm og fugtalarm samt en relækontakt, som via fjernbetjening tænder og slukker for dine husholdningsmaskiner og viser energiforbruget via en mobil-app.