Bliv sikret mod fugt- og vandskader med en vandalarm

Undgå fugt- og vandskader med en vandalarm

Bliv sikret mod fugt- og vandskader med en vandalarm. Den giver lyd, så snart den registrerer vand eller fugt. Få hjælp til vandalarmer her hos Blue Install

Mange glemmer at sikre sig mod fugt og vandskader, selvom lækkende rør eller et løbende toilet hurtigt kan medføre dyre skader. Vandalarmer, også kaldet fugtalarmer, advarer om fugt og lækager, inden de for alvor kan nå at lave skader. Derfor kan en vandalarm hurtigt være en god investering. ​

En fugtalarm giver lyd, når den registrerer lækager og fugt, og kan med fordel placeres i arkivrum, teknikrum, krybekældre, under fordelerrør, i installationsskakte eller i forbindelse med hårde hvidevarer med vandtilslutning. Generelt placeres de et sted hvor der er risiko for vandudstrømning eller fugt.

Mange slags vandalarmer

Der findes mange forskellige vandalarmer i alle prisklasser. De billigste kan du få for et par hundrede kroner mens de dyre godt kan koste et par tusinde – og der er selvfølgelig forskel på dem.

De billige modeller er typisk begrænsede til kun at kunne give en hylelyd, på samme måde som en røgalarm, mens visse dyre modeller både kan sende SMS’er og e-mails og automatisk slukke for vandet (hvis muligt), når de registrerer et problem. Nogle vandalarmer kan man selv montere, mens andre kræver en professionel installatør.