Solceller er en god løsning til dig, der gerne vil slippe for de høje elpriser. Det er en grøn investering, der både giver dig store besparelser på elregningen og samtidig gør noget godt for miljøet.
Solceller er en energikilde, som typisk installeres på dit tag og bruges til at producere elektricitet ved hjælp af sollys. Når lysets energipartikler (fotoner) rammer solcellens elektroner, opstår der en spændingsforskel i cellen, ligesom spændingsforskellen mellem plus og minus i et batteri.
Solcellernes effekt angives i kilowatt (kW). Når et solcelleanlæg med en effekt på 1 kW rammes af solen i 1 time, produceres der ca. 1 kWh el.
Kilo Watt Peak (kWp) betegner et solcelleanlægs samlede effekt ved en test. P står for ”the peak power” og angiver den maksimale effekt. Hvor meget elektricitet et solcelleanlæg rent faktisk producerer, afhænger af blandt andet af placeringen.
Solcelleanlægget er tilkoblet det offentlige elnet. Strømmen fra solcellemodulerne er jævnstrøm, som ændres til vekselstrøm i en vekselretter, inden det sendes ud på elnettet via elmåleren.
Slip for de høje elpriser med dine egne solceller. Vores rådgivende installatører har mange års erfaring og guider dig til det rigtige anlæg. Find din lokale installatør her.
Man kan fristes til at tro, det ikke kan betale sig med solceller i Danmark på grund af vores vejr. Men solen skinner temmelig meget i Danmark, selvom det ikke altid føles sådan. Faktisk har vi mere end 1.800 solskinstimer årligt.
Solceller er i dag enormt effektive til at opfange og udnytte solens stråler, og kan derfor være en effektiv kilde til energi i boligen. Solen har naturligvis størst effekt om foråret, sommeren og efteråret, men kan bestemt også bidrage til strømmen i vinterhalvåret.
Selvom man i perioder med meget lidt sol ikke skal forvente at få dækket strømbehovet helt gennem solcellerne alene, kan der stadig være mange penge at spare, når man investerer i et solcelleanlæg.
Så ja, solceller kan bestemt betale sig i Danmark – både for klima og pengepung.
Hvor meget elektricitet et solcelleanlæg producerer, når det tages i brug, afhænger blandt andet af montering og placering af solcellerne.
For optimal produktion af elektricitet skal solcellepanelet have størst mulig eksponering for solen. I Danmark er den bedste placering for et fastmonteret anlæg stik syd med en hældning på 30-40 grader. For at få størst muligt udbytte, må der ikke falde skygge på panelerne fra træer eller bygninger, da dette vil påvirke ydeevnen. I modsætning til hvad mange tror, producerer solcelleanlæg også strøm i gråvejr. Hvor meget kommer dog an på skydækket og selve solcelleanlæggets kvalitet og ydeevne.
Selvom du ikke kan placere panelerne helt optimalt, kan du stadig med stor fordel investere i et solcelleanlæg. BLUE INSTALL installatøren ved, hvordan du får den rette løsning med solceller, og han kan også regne ud, hvad dit udbytte bliver ved at simulere både effekt og ydelse.
I modsætning til solcelleanlæg, der omsætter solens energi til elektricitet, er et solvarmeanlæg et cirkulationsanlæg, der – ligesom jordvarmeanlæg – omsætter vandopvarmning til varmt brugsvand og evt. gulvvarme eller radiatorer.
Et solvarmeanlæg består af solfangere, en cirkulationspumpe og en varmtvandsbeholder. Solfangerne absorberer solens stråler og opvarmer en frostsikker væske. Via cirkulationspumpen føres væsken ind til varmtvandsbeholderen, afgiver sin varme, og føres derefter tilbage til solfangerne. Varmtvandsbeholderen lagrer vandet, som så kan bruges til at opvarme brugsvand og evt. radiatorer eller gulvvarme.
Anlægget skaber automatisk cirkulation, når solen varmer – også om vinteren – og udgør et særdeles økonomisk interessant supplement til den øvrige energiforsyning – typisk svarende til en årlig besparelse på 2.000-4.000 kr. i en almindelig husstand.
Vælger du at få installeret solvarme, bør du se det som et supplement til din eksisterende varmeløsning – ellers får du det for koldt om vinteren. Et solvarmeanlæg er typisk i stand til at dække 60-70% af dit varmtvandsbehov og 15-30% af energibehovet til opvarmning.
Hvis du bruger el, olie eller gas til opvarmning, kan du med fordel også overveje at installere et solvarmeanlæg.
*De angivne beløb er vejledende, uden ansvar. *
Der er mange situationer hvor du bør overveje at installere et solvarmeanlæg. Bl.a. hvis du:
Vores rådgivende installatører har mange års erfaring med installation af solceller hos både private og virksomheder. Herunder kan du læse om solceller og hvordan de både kan give økonomiske og miljømæssige besparelser. Hvis du har yderligere spørgsmål, så tag kontakt til din nærmeste installatør.
Er du nysgerrig efter, hvad andre har fået ud af at installere solceller? Så kan du læse mere lige her.