Luft til vand varmepumpe

Hvad er en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe er en effektiv og energivenlig varmekilde, som er velegnet til helårshuse, da den både kan give rumvarme og varmt brugsvand. Luft til vand varmepumper kræver dog, at der er vandbårne radiatorer eller gulvvarme i ejendommen. Luft til vand varmepumper er et godt alternativ til jordvarmeanlæg, da installationsomkostningerne af disse varmepumper er lavere. I modsætning til jordvarme, hvor udedelen består af nedgravede rør, består udedelen her af en køler der placeres på bygningens bagside - ligesom ved en luft til luft varmepumpe. Udedelen kan bedst sammenlignes med en bilkøler eller en stor ventilator, der hele tiden presser luft igennem køleren. Inde i huset kobles varmepumpen til det allerede opsatte varmeanlæg, dvs. radiatorer eller gulvvarme. Luft til vand varmepumpens indedel består af en varmtvandsbeholder, som typisk placeres i kælderen eller i et bryggers. Beholderen fås i forskellige størrelser, som i højden spænder fra 0,5-2 meter og 0,5-1 meter i bredden. Udedelen måler typisk 1400x1300x300.

Forskellen på luft til vand og luft til luft 

Begge typer varmepumper har en ude- og indedel. Forskellen på de to er, at luft til vand varmepumpen har en stor tank som skal stilles indenfor, mens luft til luft varmepumpen har en blæser, som også kan bruges som aircondition. Luft til luft varmepumpen opvarmer boligen ved at blæse varm luft ind i rummet, mens luft til vand varmepumpen bruger vand til at give rumvarme gennem radiatorer og gulvvarme.

Fordele og ulemper ved en luft til vand varmepumpe

Vil du eliminere varme- og elregningen på sigt, kan du kombinere en luft til vand varmepumpe med et solcelle-anlæg.


*De angivne beløb er vejledende, uden ansvar. Kontakt din lokale Blue Install installatør for at få en beregning, som passer præcis til din situation.*

Din lokale rådgivende elinstallatør | Blue Install
varmepumpe på sommerhus

Boe udskiftede sommerhusets elradiatorer og sparede penge

Læs artikel
blue install installatør med kunde

Brug håndværkerfradraget til at halvere varmeudgiften

Læs artikel
talende mand i stue

John skar 40 % af varmeudgiften med håndværkerfradraget

Læs artikel

Har du grønt guld i kælderen?

Ja tak til Grønt Guld

Få et uforpligtende tilbud